Als opdracht voor het lentefeest op school was er nog een ding niet ingevuld… bananenbrood, dus bananenbrood it is en hop op zoek naar een recept! Vanmorgen om 9.00 uur stond ik de ingrediënten af te wegen en om 11.30 geurde het huis heeeeerlijk naar gebakken cake. Met een beetje van U tube en een beetje van Pascale.
- 4 rijpe bananen
- 250 gr bloem
- 200 gr suiker
- zakje vanillesuiker
- zakje bakpoeder
- 100 gr roomboter
- 2 eieren
- chocolade
- rozijnen walnoten
- 2 theelepel kaneelpoeder
Voeg de bloem, kaneel en bakpoeder bij elkaar en roer dit door elkaar. Zet dit even apart.
Voeg de roomboter (kamertemperatuur) de suiker en de vanillesuiker bij elkaar doe dit d.m.v. een mixer of keukenmachine.
Daarna doe je de 2 eieren bij dit roomboter mengsel.
Dan pak je kom nummer 3 en hierin prak je de bananen fijn..
Zet de oven aan op 180 graden en vet de ovenschaal , in mijn geval twee, in. Ik strooi in de siliconen vormen vaak wat bloem.
Dan doe je het bloemmengsel bij het botermengsel en roer dit door elkaar
Zoals je ziet kan je het beter even met een pollepel mengen 😉 En tot slot doe je het bananen prut erbij…..
In principe hoeft hier niks meer bij maar ik heb ervoor gekozen om er een eetlepel rozijnen, een handvol walnoten en een handvol chocolade bij te voegen.
Ik heb ervoor gekozen om het in tweeën te delen, dit om het voor te proeven en vaak vind ik het teveel en gooi je de helft weg! Na een 50 minuten in de oven op 180 gr. steek je even een sate prikker in het midden en komt ie er schoon uit dan is het gaar.
Beetje roomboter erop en smullen maar .. 1 is er al op 😐 en de ander snel verstopt achter in de vriezer, zodat er nog wat over is voor het Lentefeest 🙂
groet Pascale♥
Ik kan niet wachten !!!!!!!!! Yummie yummie XXX
Verstuurd vanaf mijn iPad
Hihi hij is heerlijk xx