Er was eens…..Yezhi de Shetlander

Yezhi …Indiaanse naam wat kleintje betekend..

20140126-154648.jpg Yezhi, Benthe en Senna
Al een tijdje komt er bij mij op fb af en toe een little pony voorbij. Yezhi heet hij , en hij is de pony van Benthe, een oud klasgenootje van Senna. Ik wist dat ze gek met dieren zijn..maar een Shetlander ?? ..hoe kom je daar nou bij?..
Senna, mijn jongste dochter en ik zijn wezen kijken, en wat een schatje is het!..
Alle voordelen, maar vooral ook nadelen ff op een rij..

20140126-155744.jpg Yezhi kan als de beste voor je buigen en laat dit ook graag zien!

Vroeger wilde ik ook altijd een paardje of pony. Welk meisje eigenlijk niet! Maar zoals bij zo velen, en dus ook bij ons thuis was er geen geld voor paardrijles , laat staan voor een pony!
Anno nu is er bij mij niet veel veranderd. Als alleenstaande moeder is het al soms moeilijk om het dagelijkse leven te bekostigen, laat staan een pony te eten geven..en daar blijft het helaas niet bij!

gratis een verzorgpony

20140126-162423.jpgYezhi aan de wandel en wordt begroet door buuf de ezel

Tegenwoordig ligt de paardenmarkt op zijn gat. Paarden en pony’s zijn niks meer waard. Ook hier heeft de crisis flink toegeslagen met alle gevolgen die het met zich meebrengt…Yezhi bv? ..rond de 10 euro.
Niet te geloven hè! ..maar met een pony ben je er dan nog niet.
– waar ga ik hem stallen..
– er zal ook een wei bij moeten zitten..
– voer..
– dierenarts kosten..
– en niet te vergeten..aandacht..en meestal staan ze niet in je achtertuin , dus zal je er naar toe moeten.

Kijk, en dan klimmen de kosten toch wel. Zo is het voer bv echt niet duur. Die korrels die ze eten kosten zo’n 50/60 euro per jaar.( Shetlander ) baal hooi, een paar euro en daar doen ze heel lang mee. En dan natuurlijk nog de worteltjes en suikerklontjes! Dat vinden ze heerlijk.
De attributen die je voor zo’n beestje nodig hebt kun je ook tweedehands van marktplaats halen voor een paar euro.
Wat een boer vraagt ligt natuurlijk aan het stuk land, stal, enz..
Dierenarts..tja

Maar wat een heleboel mensen niet weten is dat er genoeg boeren zijn die het prima vinden als jou dochter hun paardje of pony dagelijks komt verzorgen. Gratis en voor niks ! ..in mijn tijd deden ze dat niet, maar het is een prima oplossing die voor beide partijen werkt! ..

20140126-164355.jpgnog nooit zoiets grappigs gezien..een pony die verstoppertje speelt…

Oke..je bent geen eigenaar van het beestje..maar wil je dat wel? ( denk aan de dierenarts kosten die flink kunnen oplopen.En dan heb ik het nog niet eens over de alleenstaande moeders of gezinnen die amper rond kunnen komen.. Die hoeven hier niet eens over na te denken! )
Juist nu in deze tijd is het helemaal niet raar als je met zo’n vraag bij een boer zou aankloppen.
Fiets is met je dochter rond en kijk eens waar paardjes of pony’s staan en dan is er alleen een beetje lef nodig om aan te bellen..maar je bent gelukkig niet alleen..je dochter is bij je 😉
Nogmaals , als je eerlijk verteld dat je dochter gek van paardjes is , maar jij simpelweg op dit moment de middelen er niet voor hebt om deze dure hobby te bekostigen?.. Daar kijken ze echt niet raar van op in deze tijd en je helpt ( je dochter dan) hem er ook mee. Zo zal zijn paardje of pony niks te kort komen…de boer heeft een beetje tijd over..en je dochter..helemaal happy 😄

20140126-170133.jpg

Groetjes Pepita 💫

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Budget, kids, Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Er was eens…..Yezhi de Shetlander

  1. miranda zegt:

    Hoi lieve Senna en Pepita.
    Het was erg leuk om jullie mee te nemen naar onze Yezhi. Soms komt het geluk ook op je pad. Voor ons was het ook niet te doen geweest als we de kosten van wei en stal hadden moeten bekostigen. Gelukkig kom je nog mensen tegen die de gun factor voorop zetten. Bij ons is iedereen welkom om een keer te komen pony knuffelen. Yezhi is gek op knuffels en aandacht. Tot snel weer Senna en Pepita. Dikke kus van ons en een buiging van yezhi♡

  2. Lieve Miranda en Benthe , wij vonden het ook hardstikke leuk en gezellig. Ook weer wat dingetjes te weten gekomen die we nog niet wisten. Altijd leuk! Groetjes aan de rest van de Fam. en tot gauw! ( met wat suikerklontjes ) 😉

  3. Fiola zegt:

    Wat leuk heb je dit aangepakt en zo lief en eerlijk. Petje af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s